Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afacerist ROMÂN stabilit în SPANIA, acuzat că a EXPLOATAT ilegal munca a 32 de conaționali
WhatsApp
Un afacerist român stabilit în Spania este acuzat de autorități că a ținut 32 de români la cules de măsline fără a le plăti contribuțiile sociale. Procuratura cere 4 ani de carceră.

Un antreprenor român stabilit în Spania, este acuzat că a exploatat 32 de muncitori români care lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol din Marchena. Românul riscă să facă patru ani de închisoare plus o amendă de 2.700 de euro.

Se pare că acesta nu ar fi la prima abatere de acest fel, bărbatulfiind condamnat în 2011 de Curtea din Sevilla la doi ani de închisoare pentru o infracțiune de vătămare. Pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată în iulie 2011 pentru trei ani, cu condiția ca persoana condamnată să nu mai comită o infracțiune.

Potrivit Diario de Sevilla, Nelu T. era administratorul unic al unei societăți înregistrată pe numele său și avea 34 de persoane care lucrau pentru acea societate. Însă numai două dintre ele aveau un contract de muncă și erau asigurați. Ceilalți 32 de muncitori nu aveau contract și nu erau înregistrați la sistemul de Securitate Socială din Spania, deși lucrau la cules măsline pe terenul unui agricultor spaniol din localitatea Marchena, în comunitatea autonomă Andalusia, cu care antreprenorul român încheiase un contract de prestări servicii.

Proprietarul spaniol se pare că nu știa de situația celor 32 de muncitori români, conform celor relatate de anchetatori, de aceea doar Nelu T. a fost pus sub acuzare pentru exploatarea acestora. Parchetul din Sevilla i-a cerut judecătorului să-l condamne pe român așadar la 4 ani de închisoare și o amendă de 2.700 de euro pentru această faptă. Procesul va avea loc pe 30 octombriel la Sevilla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel