Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afacerist italian, gest impresionant pentru spitalele din România: „E cea mai dură și cruntă perioadă de după război“
WhatsApp
Sergio Valsania, un om de afaceri italian care activează și pe piața din România, pune la dispoziția autorităților sute de corturi pentru a le amplasa în spialele unde se fac activități de triaj sau pre-triaj.

Sergio Valsania, administratorul Artex Building S.R.L., spune că Italia, paia sa natală, traversează „cea mai dură și cruntă perioadă de după război“, dar, totodată, „asta nu poate împiedica altruismul specific culturii latine care ne leagă“. Antreprenorul italian pune la dispoziția autorităților, „în comodat cu titlu gratuit, corturi de tip tunel, adaptate pentru desfășurarea unor activități comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic, în incinta unităților spitalicești sau ale altor instituții publice de pe teritoriul României, unde acestea sunt necesare“, scrie Sergio Valsania.

De altfel, antreprenorul italian nu este la primul gest de așa factură. Tot el a fst cel care a finanțat singurul ambulatoriu de boli infecţioase pentru copii din Arad.

„Cu o mare plăcere și cu un profund simț civic, comunicăm autorităților publice din Arad și din toată țara, întreaga noastră disponibilitate de a ajuta în acest moment dificil pe care îl traversează iubita noastră Românie. Din păcate, și patria mea natală, Italia, trăiește în acest moment cea mai dură și cruntă perioadă de după război, dar asta nu poate împiedica altruismul specific culturii latine care ne leagă.
 
Voi pune la dispoziția autorităților implicate în gestionarea crizei provocate de pandemia cu COVID-19, în comodat cu titlu gratuit, corturi de tip tunel, adaptate pentru desfășurarea unor activități comune de pre-triaj sau triaj epidemiologic, în incinta unităților spitalicești sau ale altor instituții publice de pe teritoriul României, unde acestea sunt necesare.
 
În prezent avem în stoc toate materialele necesare pentru a produce și instala aproximativ 100 de corturi montate pe structură metalică, impermeabile, cu uși culisante și cu prelată de înaltă calitate ce protejează împotriva efectului de seră. Menționez că acest tip de corturi le-am comercializat de-a lungul timpului pentru același tip de urgență sanitară în Italia și în alte țări. Firma noastră din România dispune de personalul și mijloacele necesare pentru a garanta transportul și instalarea lor.
 
În colaborare cu Primăria Municipiului Arad și cu Poliția Locală Arad am început azi montarea primelor structuri pe Calea 6 Vânători. Aici oamenii fără adăpost din Arad vor primi cazare și hrană și vor sta sub pază pentru a respecta carantina impusă de autorități cu scopul opririi răspândirii acestui virus“, a scris Sergio Valsania pe grupul Voluntari în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel