Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AEP, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre CANDIDATURA la alegerile PREZIDENȚIALE a Vioricăi Dăncilă
WhatsApp
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică dă explicații privind posibilitatea ca Viorica Dăncilă să nu mai fie candiatul PSD la alegerile prezidențiale.
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a explicat vineri într-o conferinţă de presă că etapa de înregistrarea a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a fost o etapă consultată, prin urmare niciun candidat nu mai poate să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni.

După depunerea candidaturilor, BEC verifică condiţiile de înregistrare şi stabileşte înregistrarea sau respingerea candidaturilor. Toate aceste etape au fost consumate. În acest moment niciun candidat nu se mai poate retrage din cursa electorală. Va figura pe buletinul de vot. Dar există opţiunea de a spune o altă opţiune să fie susţinută. Dar rămâne pe buletinul de vot”, a explicat preşedintele AEP. 

Clarificările preşedintelui AEP au loc în contextul în care, după căderea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, au apărut voci care iau în calcul ipoteza schimbării prezidenţiabilului PSD, Viorica Dăncilă. 

Viorica Dăncilă a negat vehement varianta de a se retrage din cursa prezidenţială în favoarea lui Mircea Diaconu. "Cine face aşa ceva vrea să distrugă partidul, niciodată PSD nu a susţinut un candidat din afara partidului", a declarat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel