Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adunările publice, interzise. SUEDIA trimite protestatarii să se mute online în timpul pandemiei de coronavirus
WhatsApp
Cetăţenii au fost îndemnaţi să îşi mute protestele în spaţiul online, de Guvernul suedez după ce mii de persoane au sfidat restricţiile legate de coronavirus în capitală demonstrând împotriva rasismului şi violenţei poliţiei americane, relatează Reuters.    
proteste suedia

Demonstranţii, purtând pancarte cu mesaje precum "Vieţile negrilor contează", au manifestat timp de mai multe ore miercuri după-amiază într-o piaţă centrală din Stockholm pentru a-şi exprima sprijinul faţă de George Floyd, un negru din Minneapolis ucis de poliţie.

Suedia, lovită de pandemie, a interzis adunările publice a mai mult de 50 de persoane. În timp ce decesele cauzate de COVID-19 s-au redus după vârful epidemiei înregistrat la începutul lunii aprilie, serviciile medicale sunt încă puternic solicitate.

Ministrul afacerilor interne Mikael Damberg a declarat că dreptul de a protesta este unul democratic, dar că regulile Agenţiei de Sănătate trebuie respectate. "Aş îndemna pe oricine doreşte să protesteze împotriva rasismului să utilizeze în schimb media digitale. În caz contrar, mulţi oameni riscă să se îmbolnăvească şi să moară", a spus el într-un comentariu scris pentru Reuters.

Peste 4.500 de persoane au murit de noul coronavirus în Suedia, de câteva ori mai mult în raport cu populaţia faţă de ţările nordice vecine. Floyd, care era neînarmat, a murit după ce un poliţist alb i-a ţinut piciorul pe gât timp de aproape nouă minute, un incident ce a declanşat cele mai mari proteste antirasiste văzute în Statele Unite după mai multe decenii.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel