Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adrian Năstase, MESAJ pentru ROMÂNII din DIASPORA: „Talibani și păsări migratoare”
WhatsApp
După ce organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 i-a cerut, pentru a doua oară, lui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecați din țară în străinătate „indieni”, astăzi președintele a retras toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.

Fostul premier Adrian Năstase a transmis un mesaj după ce Iohannis a anunțat că va retrage decorația și a făcut referire și la românii din Diaspora numindu-i „păsări migratoare”.

„Klaus Iohannis a început să construiască -România normală-, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul -Steaua României-, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun. (...) La sugestia unor -păsări migratoare- și a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioadă 2000-2004, a decorațiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităti străine, decrete contrasemnate de mine. Românii mi-au acordat insă -decorația- lor, în condițiile în care după 4 ani de guvernare, PSD a obținut, în 2004, același procent la alegeri că și la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis", a scris Năstase, pe blogul personal.

Amintim că Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 și 2019, i-a cerut, din nou, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i s-a adresat președintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron". Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.

„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale cel care îi făceape cei din diaspora. Corb/infractor la corb/infractor nu își scoate ochii, dar vă solicit din nou să luați în considerare cererea mea având în vedere că mulți dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuță suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat. Sper că nu va așteptați să mai primiți de la mine texte elegante și analize, pentru că am înțeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niște analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat. Astfel încât în momentul în care ați fost întrebat de realizările dumneavoastră nu ați avut ce să spuneți", a scris reprezentantul Diasporei.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel