Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adrian Năstase, furios după anunțul amenzii: Asta e dublă măsură
WhatsApp
Fostul premier Adrian Năstase s-a înfuriat după decizia CNCD de a-l amenda pe Călin Popescu-Tăriceanu. 

Adrian Năstase acuză o "dublă măsură", după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru utilizarea termenului de "Fuhrer" la adresa lui Iohannis. 

"Consiliul national anti-discriminare l-a sanctionat cu amenda contraventională de 2000 lei pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru utilizarea termenului de „Fuhrer” la adresa lui Iohannis. Acelasi Consiliu (director) nu i-a sanctionat insa pe premierul Orban si pe euro-parlamentarul Rares Bogdan pentru folosirea expresiei „Ciuma rosie” la adresa PSD. 

Reamintesc că expresia „Ciuma rosie” a fost folosită de nazisti ( Joseph Goebbels) la adresa stangii politice. CNCD a considerat că utilizarea ei pentru a stigmatiza un partid politic, printr-o sintagmă fascistă, intră in limitele libertătii de exprimare. Cateva zile mai tarziu, a statuat că folosirea termenului „Fuhrer” (conducător) la adresa lui Iohannis este discriminatorie. Cu un vot de 7-1, deci tot cu 75% din reprezentantii PSD.

Nu este aceasta o judecată cu dublă măsură?", scrie Adrian Năstase într-o postare pe blogul său.

Tăriceanu, amendat după ce a folosit un apelativ la adresa preşedintelui Klaus Iohannis

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate, în urma unor afirmaţii făcute la adresa şefului statului, Klaus Iohannis.

Potrivit CNCD printre afirmaţiile considerate a fi discriminatorii sunt: "Pe domnul Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. (...) Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României. (...) Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, domnul Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo lună şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Cîţu să fugă din fata Parlamentului".

Afirmaţiile reprezintă "faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată", a explicat CNCD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel