Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acuzaţii grave la adresa unui poliţist. A şantajat o femeie copiind datele sale personale
WhatsApp
Un agent de poliție din Vaslui a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a copiat, cu o aplicație pentru calculator, datele personale ale unei femei, cu care acesta ar fi vrut să continue relația. Agentul este acuzat că pretins sume de bani și de la un agent economic în timpul unor controale.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA), un agent de poliție din Vaslui a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mită, șantaj, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice și interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice.

„Inculpatul, în perioada martie – decembrie 2018, a instalat în calculatorul personal, pe care îl folosea și persoana vătămată, o aplicație de tip keylogger, utilizată pentru efectuarea capturilor de ecran pe dispozitivul instalat și pentru înregistrarea tuturor tastelor apăsate de către utilizatorii dispozitivului respectiv, și astfel a captat și interceptat în mod continuu, datele personale introduse de aceasta în calculatorul inculpatului, referitoare la conturile și parolele folosite precum și discuțiile efectiv purtate. În acest fel, inculpatul a luat la cunoștință de id-ul contului și de parola persoanei vătămate folosite de aceasta pentru logarea pe aplicația Skype pe care inculpatul, ulterior l-a accesat, fără drept, în scopul obținerii de date informatice și a transferat în mod neautorizat datele personale ale persoanei vătămate, stocate pe server, prin copierea conținutului conversațiilor, pe calculatorul personal”, se arată în comunicatul DGA.

Polițistul este acuzat că a folosit datele obținute pentru şantajarea femeii și a unui agent economic.

„Folosindu-se de datele astfel obținute, în perioada 25.10.2019 – 26.10.2019, inculpatul a exercitat acte de constrângere morală atât asupra principalei persoanei vătămate, cât și asupra unei alte persoane vătămate, pe care le-a amenințat cu darea în vileag a unor fapte ilegale care s-ar comite la locul de muncă al celor două, inculpatul afirmând totodată că deține probe care ar putea conduce la dovedirea presupuselor activități infracționale, respectiv conversații purtate între angajați, pe care le poate pune la dispoziție atât instituțiilor statului, cât și la instituții de presă”, se mai arată în comunicat.

Polițistul ar fi urmărit, astfel, să continue relația pe care o avea cu femeia căreia i-a copiat datele și cu care locuia, prin a o face pe aceasta să depindă moral de el și să fie convins că dacă se va comporta așa cum îi cere, el nu va face us de datele pe care le deține.

Agentul de poliție mai este acuzat că a pretins şi a primit bani de la un agent economic, în timpul unor controale.

„În cursul lunii martie 2019, inculpatul a solicitat și a primit de la o persoană din comuna Dumești, jud. Vaslui, o sumă de bani, în legătură cu îndeplinirea unui act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv pentru a nu lua măsurile legale cu privire la aplicarea de sancțiuni contravenționale privind nereguli constatate la sediul unui magazin administrat de acesta”, mai scrie DGA în comunicat, citat de Mediafax.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui pentru soluționare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel