Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident de muncă grav în Galați. Un muncitor a murit pe loc, după ce s-a electrocutat
WhatsApp
Un accident de muncă mortal s-a petrecut la începutul săptămânii la Laminorul de Tablă Groasă 1 din Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi, informează, vineri, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Astfel, din primele informații, se pare că un inginer de 49 de ani s-a electrocutat mortal în timp ce lucra la o instalaţie electrică din Laminorul de Tablă Groasă 1, scrie Agerpres. ''În data de 22.11.2021 ne-a fost comunicat faptul că un angajat de la Liberty Galaţi a decedat în timpul programului de lucru.

Fiind vorba de un incident soldat cu deces la angajator, acesta este cercetat, în conformitate cu prevederile legii sănătăţii şi securităţii în muncă, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi. Suntem în cercetare. Efectuăm audieri şi aşteptăm documente de la organele de specialitate pentru a corobora informaţii. Colaborăm în acest sens cu Serviciul de Medicină Legală, organele de cercetare penală şi experţi tehnici'', a declarat şeful ITM Galaţi, Laurenţiu Asaftei.

De asemenea, amintim că în urmă cu câteva zile, un alt angajat al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi s-a spânzurat la locul de muncă.

 

Român, găsit mort la locul de muncă. Bărbatul s-ar fi spânzurat

 

Astfel, în urmă cu câteva zile, un român, muncitor al unui combinat siderurgic din Galaţi, a fost găsit fără viaţă chiar la locul de muncă. Potrivit autorităților, acesta s-ar fi sinucis.

Un muncitor al combinatului siderurgic Liberty Galaţi a fost găsit fără viaţă miercuri seara, cauza decesului fiind suicidul prin spânzurare, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM), scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, evenimentul a avut loc la una dintre secţiile fluxului primar din combinat.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă de către poliţişti şi procurori, dar şi de către ITM Galaţi.

"În urma notificării referitoare la un deces cauzat azi (miercuri-n.r.) pe platforma Liberty din Galaţi, inspectorii de muncă din cadrul ITM Galaţi s-au deplasat, în această seară, la faţa locului, pentru a analiza cauzele producerii incidentului. Conform primelor cercetări, cauza decesului este suicidul prin spânzurare. ITM va cerceta cazul, conform competenţelor", informează ITM Galaţi, scrie Agerpres.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel