Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
3 metode de conservare a ciupercilor la îndemâna oricui. Așa le ai proaspete tot anul
WhatsApp
Dacă vrei să conservi ciupercile proaspăt culese, sunt mai multe metode prin care poți face asta, astfel încât să te bucuri de ele pe tot parcursul anului.
3 metode de conservare a ciupercilor la îndemâna oricui. Așa le ai proaspete tot anul

Există diverse moduri de conservare a ciupercilor proaspăt culese. Să descoperim împreună principalele metode de preparare a conservelor de care să ne bucurăm pe tot parcursul anului.

Conservarea ciupercilor în ulei

 

Conservarea ciupercilor în ulei este cea mai frecvent utilizată metodă de conservare a ciupercilor: în acest caz aveți nevoie de ulei, borcane mici, oțet, piper, scorțișoară, sare și cuișoare.

Ciupercile care urmează să fie folosite trebuie să fie mici și ferme.

Curățați ciupercile imediat ce au fost culese, îndepărtând orice urmă de pământ: curățați-le cu apă și uscați-le. Între timp, se aduce la fierbere o oală cu jumătate apă și jumătate oțet: se adaugă piperul, sarea, scorțișoara și foaia de dafin.

Când apa clocotește, puneți ciupercile, care trebuie să fiarbă între 3 și 10 minute. După ce se scurg ciupercile, se pun ciupercile în borcane cu puțin ulei. Se adaugă o frunză de dafin, două cuișoare și puțin ulei la fiecare lingură de ciuperci din borcan.
În cele din urmă, asigurați-vă că acoperiți ciupercile din borcan cu ulei, astfel încât niciuna dintre ele să nu fie în contact cu aerul.
La final, se închid borcanele ermetic cu capace.

Uscarea ciupercilor

 

Uscarea ciupercilor este o altă metodă populară de conservare a ciupercilor. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un loc pentru a usca ciupercile (care trebuie să fie de mărime medie) după ce au fost curățate, spălate și tăiate în bucăți subțiri și uniforme. Este recomandabil să le uscați la soare.

O metodă puțin cunoscută este așa-numita metodă greacă. Este nevoie de: piper negru boabe, cimbru, semințe de fenicul, ulei, sare, suc de lămâie și foi de dafin.

După ce ați îndepărtat pământul de pe ciuperci cu un cuțit, spălați-le cu apă și uscați-le bine.

Se taie în bucăți și se pun într-un recipient (mai bine dacă nu este din metal). Între timp, se pun la fiert toate ingredientele menționate mai sus împreună cu apa într-o oală.

După ce apa începe să fiarbă, se adaugă ciupercile tăiate și curățate și se fierb timp de maximum 10 minute.

După 10 minute, așteptați ca amestecul să se răcească, apoi umpleți borcanele cu amestec, închideți ermetic borcanul și pasteurizați la 750° C timp de 30 de minute. Se răcesc borcanele umplute la bain-marie.

Congelarea ciupercilor

 

O metodă de conservare a ciupercilor pe care nu toată lumea o cunoaște este congelarea lor. După ce ați curățat bine toate ciupercile prin îndepărtarea pământului și curățarea capetelor cu o cârpă, spălați-le cu apă.

După aceasta, ciupercile trebuie uscate bine.

Acum puneți ciupercile în pungi de plastic și puneți-le în congelator.

Pot fi folosite în orice moment al anului și, după părerea mea, acesta este cel mai bun mod de conservare, deoarece păstrează prospețimea, gustul, mirosul și calitatea ciupercii intacte.

Înainte de a le folosi, punga care conține ciupercile trebuie lăsată să se dezghețe timp de cel mult zece minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel